Bloggkalender

Blogg

God fortsättning!

2017-12-25 21:41

Underbara juletid❤️ Alla barnen är hemma och julefrid råder i huset. Ljus, granar och blommor. Goda matrester i kylen, grönkål i massor... Vi bara njuter. I valplådan råder fortfarande lugnet. Den svarta tiken har öppnat ögonen idag och alla valparna har dubblat sin födelsevikt, precis som sig bör. Mika är en fantastisk mamma. Flisa har fått hälsa på de små, men Lovis den tokan blev inte insläppt. Förståeligt för oss som känner henne... Vi tycker det är viktigt för tiken och valparna att få lugn och ro de första veckorna. Det får de i värmen i valplådan. Jag sover med Mika och valparna de första tre veckorna. Det tycker både jag och Mika är mysigt. Under denna tiden lämnar valparna inte valplådan. Men Mika kan givetvis komma och gå som hon vill... Inga besök hos de små de första veckorna heller. Efter ca 3 1/2 vecka flyttar de upp i köket i en hage( dagtid).

 

 image

image

image

image

image

 

Lite skogsbilder:

image

Flisa bland smågranarna.

image

Lilla Siri längst fram fyller 11 år idag❤️

image

Betty Boop med sin klöv.

image

Glada när de hittade lite snö❄️

 

Mer grönt men inomhus:

image

Flisa under tallegranen i vardagsrummet på julafton.

image

Lilla granen i köket. Den är lite utsatt och har varit i golvet några gånger...

image

Min mormors och morfars gamla tråg.

image

Min fina röda julstake i keramik, rostiga konservburkar som adventsljustake och mitt fina cederträd på verandan.

image

En annan vy...

Fortsätt nu att njuta av julefriden som jag hoppas alla känner

 

 

 

 

 

 


Lussebullarna har kommit!

2017-12-17 19:36

På luciadagen den 13/12-17 föddes Mikas och Boomers sex fina valpar. 4 tikar och 2 hanar. 2 1/2 timme tog det. En jämn och fin kull i blandade färger.  Tikarna: En svart,en brun/brindle och två bruna. Hanarna:En svart/grå och en brun/brindle.

image

image

image

image

 

Tredje advent och om en vecka är det julafton. På fredag kommer våra tre barn hem från Östersund. Gissa om vi längtar... En hel vecka tillsammans. Agnes stannar hemma efter jul och det är härligt. Imorse när jag kom upp så låg minsann köksgranen på golvet. Pär och Betty hade åkt iväg för att jaga och jag tog sovmorgon med Mika och valparna. Jag är dyngförkyld så det var skönt. 

image

 

Det har kommit några cm snö och det är -grader ute. Hundarna är så lyckliga. Särskilt Finduz. Han kan ligga ute på kullen länge...

image

image

 

Ha en härlig vecka utan stress... Det blir jul även om det inte skiner överallt, det viktigaste är att man är tillsammans💞 Glöm inte att köpa INGENTING i julklapp genom Rädda Barnen.

KRAM


Dag 51 nu!

2017-12-02 21:16

Nu är det inte lång tid kvar... Mika är på dag 51 idag. Det är nog den snabbaste dräktigheten hittills, känns det som. Hon är ganska tjock må jag säga. Det ska bli så spännande. Hon går mest runt och lullar. Sover. Vill absolut inte leka. Så nu är det nedräkning.

image

Mikas valpmage!

 

Medan vi väntar på valpar så sysselsätter vi oss med en del annat... Förra helgen var det utställning för Betty-Boop. Hon blev tredje bästa tik med excelent, CK och reservcert. Vi är så stolta.

image

Min snygga man med vår fina Sanda Mosses Betty-Boop.

 

På söndagen åkte vi till skogen och spårade med hundarna.

Det är så roligt. Lovis spårade för första gången och det med bravur. Hon bara drog iväg rätt på med husse efter sig.

image

image

Duktiga Lovis.

image

Full fart på Flisa.

image

Nöjd Finduz.

image

Vilda är nogrann, men inte så snabb.

 

Idag tog vi en tur till skogen igen. Det är så härligt. Vi lade ett spår till Betty sen fick schapparna leka i sin bokdunge.

image

Schappebus!

image  image

Fina Flisa!

image

Får vi godis nu?

image

Gokillen pausar.

 

Nu närmar sig julen och jag vill passa på att tipsa er om att det finns fantastiskt bra julklappar att köpa som gör gott för andra. Min pappa köpte alltid en get, höna eller något annat till våra barn. Något som hjälpte människor som inte har det så lätt. Vår familj har fortsatt med liknande julklappar. Jag började igår med att köpa 5 filtar till 5 barn som fryser någonstans i världen...

image

Det finns mycket att välja på.

 

En annan sak att tänka på är denna granen som jag gjort och satt upp i hallen på vår förskola.

image

 

Ha en fin advent vänner!

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


En bra helg!

2017-11-12 23:50

Vi är så glada och stolta över vår pojke💙 Han fick sitt andra cert och blev BIM på SGVKs utställning i Trelleborg igår. Det var många hanar anmälda. 18 st. Han slog alla👍🏽 Heja Finduz!!! Vilda fick excelent med CK. Z's Marron Amelona, Milou ställdes i valpklassen där hon blev 3a. Hennes bror Z's Marton Forastero, Egon ställdes i Eskilstuna idag med HP och syster Z's Marron Porcelana ställdes på Malmövalp idag och slog till och blev BIRvalp😊 Så kul att de små fina pralinerna visas. Tack😍 

image

Finduz och jag vänstervarvar!

image

Vilda i ringen!

image

Milou med matte Felicia😊

image

Egon med fin rosett!

image

Lilla Zocca med BIRrosett i väntan på stora ringen.

image

Måste bara ta med bilden på brorsan Hubbe Z's Marron Criollo från förra helgen. Man ser att de är syskon😍

 

 

Ikväll har vi varit på middag hos mina svärföräldrar. Flisa och Betty fick följa med. Det är alltid kul att komma till farmor. Hon har så mycket godsaker stt bjuda på...

image

 

I förmiddags när jag drack kaffet så hoppade plötsligt Vilda upp på bordet och lade sig tillrätta. Vi har misstänkt att det är hon som håller till där när vi inte är hemma. Nu avslöjade hon sig själv. 

image

Ja, där ligger ju hon bra...

 

Mika har gått upp 1 kg på en vecka... Det tar vi som ett positivt tecken❤️

 

Nu är det hög tid att krypa ner i sängen! 


4 veckor!

2017-11-08 22:09

Nu har det gått 4 veckor sen Mika parades. Vi tror och hoppas att hon är dräktig. Hon är betydligt lugnare. Förutom när hon är hungrig... Då vet alla som känner henne att hon boxar på matskålarna så det står härliga till. Hon har varit mycket hungrig sen parningen. Så vi börjar så smått förbereda oss på Luciavalpar😍 Jag är ju en julälskare så här har vi redan smygstartat med julmys i form av amaryllis och hyacinter. Lite lampor i träden har oxå kommit upp.

 

image

Mika i skogen❤️

 

image

 

image

Första stjärnan är på plats.

 

image

Årets krans!

 

Resten av flocken mår toppen! Det är som vanligt livat och glatt. Igår var vi på ängen för första gången på ett tag. Trodde det var hyfsat torrt, men oj så lerigt och blött... Det var ett gäng mycket skitiga hundar som fick bli duschade när vi kom hem. Efter en stund i hallen var de välkomna in i resten av huset igen. Ingen kamning eller föning. De sköljdes bara med ljummet vatten. 

 

image

 Fina Flisa❤️

image

Finduz💙

image

Vilda❤️

image

Lovis❤️ Glad och skitig.

image

Nyduschade😍

 

Nästa vecka ska jag flyga upp till Norrland och mysa med mina tre barn💙💙❤️  Det ska bli så kul. Jag har inte träffat Agnes sen i slutet på juli... Jag längtar så. Vi ska bara mysa och njuta. Kommer kännas konstigt att vara utan hundarna i 4 dagar, men de får vara hemma med husse. Även om det finns önskemål om att jag ska ta med en hund upp. Funkar tyvärr inte med flyget och jag är inte sugen på att åka tåg. I helgen väntar utställning i Trelleborg. 

Ha det bra vänner💞RSS