Bloggkalender

Blogg

Sötnötar!

2017-03-27 00:04

Hej! Här kommer lite snabb-blogg. Vi njuter av att våren är på intåg och av småttingarna i huset. Jag, Mika och de 5 små valparna sover i Edvins rum. Där fryser man inte. Mika sköter om sina små på bästa sätt.Vi öppnar och stänger dörren efter hennes behag. Det är tyst och lugnt i lådan. Vilket innebär att jag får min välbehövda skönhetssömn. De första 3 veckorna är det viktigt att tiken och valparna får lugn och ro. Vi väger de små. Då tar vi ner vågen i lådan. I övrigt håller vi i de små de få gångerna vi fotar. Idag har de första öppnat ögonen. Så nu börjar det snart bli mer livat i lådan. Finduz är hos Åsa och Mats igen. Där lever han livets glada dagar. Han fick inte följa med hem efter utställningen förra helgen. Där fick han VG. Men så fin kritik. Tyvärr tyckte han att det var för stimmigt i hallen plus att jag råkade välta vagnen över honom när vi precis kommit in... Nu ska jag och Mika krypa in till valparna. Natti!

image

Tikarna är röd och orange. Pojkarna är blå, grön och svart.

image

"Tjorven" En något korpulent pojke som är Agnes favorit💙

image

 

image

 

 

image 

Min underbara mormor som fyllde 97 år den 19/3. Vilda följde som vanligt med.

 

image

Finduz och jag på utställning😊  (Fotograf Ewa Hansson.)

 

image

BettyBoop och Lovis på lördagspromenad på stan.

image

Två stående fågelhundar. Lovis gör som Betty och tvärtom😉

 

image

Zingoalla's Magic Gandhi, fina Schnapps i Polen🌞

 

image image

Mika " myser" med eller på Flisa i soffan. Flisa ligger snällt stilla. Undrar om det funkat tvärtom...

 

image

En hälsning från Finduz hos Åsa och Mats💞

 

 

image

Tarzan och Jane är ute för första gången i år🌞

image

Kungsängsliljorna har vaknat.

image

Bornholmsfikon på tillväxt.

 

Ha det härligt🌞

 


Närsomhelst!

2017-03-11 18:33

Nu funkar bloggen igen. Hade visst kommit in skräp på en sida... Mycket har hänt. Vi börjar med det sorgliga. Älskade fina Mc Marra´s Foxy Fiolla har fått somna in hemma hos Marianna. Hon var Flisas mamma och våra andra schappars mormor. En underbar hund . Sov gott lilla Fiolla  Nästa tråkiga är att Vilda inte är dräktig. Vi har troligtvis parat henne för tidigt. Vi gör ett nytt försök längre fram. Mika däremot är väldigt dräktig. Hon är på dag 58 idag. Så nu kan de små få komma närsomhelst. Mika blev mormor förra veckan. Zingoalla´s Zola Chica ,Kiki fick 7 fina valpar hos Liseth och Joop på kennel Broeshoppers i Holland. Flisa har löpt och då fick Finduz vara hos Åsa och Mats Malmsten i Hässleholm. Där blev han omhändertagen som en riktig prins. Han längtar nog dit snart igen. Vår vorsthevalp Sanda Mosses BettyBoop har debuterat i utställningsringen och det med bravur. Hon blev BIR, BIG 1a och till slut BIS 2a. Vi är så glada och stolta över henne. Lovis var med hela dagen som sällskap och hon fick utställningsträning oxå. Finduz och Nanoq (vår fodertik) var på utställning förra helgen. Finduz blev BIM och Nanoq blev 2a bästa tik. Idag har vi haft en underbar vårdag med klarblå himmel 10 grader och nästan vindstilla. Underbart! Det var en resume´ av vad som hänt på sistone. Nu håller vi tummarna och väntar på Mika och Plupps valpar. Här kommer lite foton:

 

image

Fiolla,Flisa,Mika och Vilda en vårdag för 3 år sen.

 

image

Mika i solen idag.

image

Mikas goa mage lite senare.

 

image

Kiki med sina 7 fina valpar.

 

image

Pär med sin fina BettyBoop.

 

image

Jag och Finduz i ringen.

image

Zingoalla´s Dancing in the Dark, Nanoq.

 

image

Plupp och Mika.

 

Foton från förra veckan...

image

Lovis och Flisa.

image

Betty har inlett badsäsongen!

image

Flisa, Lovis och Betty mer eller mindre blöta.

image

Mor och dotter.

image

Mys när Finduz kom hem igen.

image

Stackars Lovis...

image

Lovis i vila.

 

Nu är det snart mellomys med hundar och make.

Ha det härligt!

 


Nästan halvvägs!

2017-02-12 20:38

Nu har nästan halva tiden gått för Mika och Vilda. Mika är några dagar före Vilda. Det blir inget ultraljud, men vi tror att båda är dräktiga😍 Tiden har gått så fort hittills och jag vet att resten går lika fort. Det har varit mycket på jobb med sjuka kollegor och jag har inte heller mått hundra. Det går iallafall mot ljusare tider och det är skönt. Denna helgen har Pär varit i Stockholm på Rönngården med mina bröder hela helgen. De har rivit upp golvet efter översvämningen. Nu får det torka några veckor. Sen blir att lägga nya golv. Vi hoppas att det är färdigt till sommaren. Agnes har jobbat i helgen och jag har mest varit hemma. Det har blivit mycket hundmys och några rundor på ängen. Mika och Vilda har inte fått följa med. De får nöja sig med koppelpromenader denna veckan. Det är nu som embryona fastnar och då är det bra om de tar det lite lugnare. Vi har ju en vorsthevalp som väger 27 kg i flocken. Hon är lite som en klumpig kalv i full galopp... Nu kom Pär hem och hundarna blev överlyckliga. Ordningen är återställd👍🏽 Jag har fått låna några foton på Flisa/Evvesonen Glenn som bor i Göteborg. Han hjälper sin husse Mats på hans företag S.O.B. AB, skade och partiförsäljning. En affär som får in nya varor hela tiden. Allt från kläder till möbler, cyklar, inredning, verktyg mm... Nästa gång jag är i Göteborg så blir det ett besök där. Ni hittar S.O.P AB på Facebook. Fotona på Glenn tillhör Mats Lundin... Här kommer blandade foto: 

Vi börjar med Glenn och Glenn.

image

image

image

Glenn med en annan kändis.

image

Glenn och Glenn i somras. 

 

 

Foton från ängen:

image

Finduz goa baktassar.

image

Finduz!

image

Finduz med mamma Flisa.

image

Fina Flisa❤️

image

Hallansåsen i bakgrunden.

image

image

Lovis.

image

Mera Lovis.

image

Tokfia❤️

image

Mys med BettyBoop.

image

Vilda spanar.

image

BettyBoop spanar oxå.

image

Schapparna väntar på att Agnes ska komma hem.

image

Nu kommer hon och svansarna viftar glatt...

image

Jag avslutar med min fina Flisa😍 Min goa raggsocka.

Gonatt vänner Zzzz. Ha en go vecka och en fin alla ❤️-dag 


Väntan har börjat!

2017-01-23 20:50

Nu är det drygt en vecka sen vi var på Rönngården i vinterskrud. Väl framme möttes vi av en översvämmad stuga... Inte roligt! Det blir till att byta ut alla golv och en del av väggarna. Vi kunde bo där men utan vatten. Det fick vi hämta hos grannen. Vi fick några härliga vinterdagar med snö sol och is på sjön trots allt. Parningarna gick jättebra. Evert och Plupps matte Lotta var så snäll så hon kom ut till oss på Färingsö i fyra dagar. Som tur var så uppstod "kärlek". Evert och Plupp uppträdde som riktiga gentlemän. Så trevliga, charmiga och glada hanar. Nu är det bara att vänta och hålla tummarna... Vi hoppas att det blir två "lagom" kullar i blandade färger. Lika trevliga och fina som sina föräldrar. Vi räknar med att de föds i slutet på vecka 11 och då är de leveransklara vecka 19-20. Idag blir vårt lilla yrväder Lovis 9 månader. Hon är numera junior! I lördags hade vi träff med BettyBoops uppfödare, mamma och några syskon hos Hillevi. Alltid lika trevligt. Betty uppförde sig exemplariskt. Hon är nu anmäld på kurs hos Hillevi i mars med husse Pär. Vi kommer ställa ut henne och Lovis på valputställningen i Hässleholm i februari och på en inoficiell utställning i Höganäs i mars. Blir spännande med BettyBoop. Lovis oxå förstås. Än så länge lever hon på sin charm... Hon löper nu så hoppas att pälsen sätter fart att växa nu.

Är ni valpsugna och intresserade av Mika/Plupp eller Vilda/Evert valpar så hör av er...

Nu bilder:

image

Skogsbo under vatten.

 

 

image

Viken var helt istäckt.

 

En härlig eftermiddag på Troxhammars golfbana.

image

image

image

image

Spår efter ett väldigt stort vildsvin!

 

image

Vår brygga i vinterskrud från "sjösidan". Vilket inte Mika tyckte om. Hon tycker inte att man kan gå på vatten...

image

Betty och Lovis på bryggan.

 

Lovis 9 månader idag!

image

image

image

image

Godissök.

image

Vilda är inte leksugen sen parningen. Hoppas det är goda tecken.

 

Lite bilder från i lördags med Sanda Mosses.

image

Mamma Tilde med 4 av 10 barn.

image

Bra kontakt där...

image

Lite bus för Lovis i pausen.

 

Nu godnatt!

image

 


Snöstorm på gång!

2017-01-10 23:09

Imorgon drar det in en snöstorm! Inte så kul när man ska ut å vägarna... Fast vi har inte så mycket att välja på. Mika är redo för att träffa Plupp och Vilda närmar sig hon oxå. Jag längtar till mitt älskade Rönngården  Vi får nog pulsa i snön för att ta oss fram till Skogsbo, vår stuga. Finduz är hos Nanoq i Nyhamnsläge. Det går jättebra. Flisa och lilla Siri ska bo hos Newton några dagar. BettyBoop och Lovis får följa med. Håll nu tummarna för att det går att ta sig fram på vägarna. Här kommer lite bilder på Nanoq, Z´s Dancing in the Dark och Mymlan, Z´s Cuddly Mulan i lektagen med resten. Avslutar med att berätta att Zingoalla´s Magic Gandhi som bor i Polen har blivit juniorchampion i helgen. Grattis Agnieszka!

image

Nanoq, Vildas och Newtons syster. Vår fodertik.

image

Nanoq.

image

Z´s Magic Gandhi, Schnapps som nybliven juniorchampion.

 

image

Lovis, Mymlan och Finduz.

image

Bus på gång.

image

image

Fina Flisa.

image

Finduz igen.

image

Sist men inte minst...Betty myser med Vilda

 

Ha det gott

 RSS