Bloggkalender

«september 2019»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Valpmys!
Valpmys, bus och spårning!
Long time no see!
Sol och utställning!
Sommar!
Kvällsbad mm!
Äntligen vår!
Ganska tomt!
6 1/2 vecka!
Vi kämpar på!

Blogg

Lugnt i stugan!

2016-12-06 22:06

Julen närmar sig med stormsteg. Och jag älskar julen. För mig betyder det familjemys med god mat, mycket mys och pyssel. Pojkarna kommer hem och stannar i 8 dagar. Edvin har ju varit hemma några veckor i höst, men har flyttat upp till storebror Vilhelm i Östersund. Och det känns tomt utan honom. Här hemma har vi haft en släng av förkylning på hundarna... Inte kul...Vi har hållit oss isolerade för att inte smitta andra hundar. Nu känns de pigga igen som tur är. Med andra ord så har det varit lugnt på hundfronten. De har behövt vila precis som oss tvåbenta när vi är sjuka. Mika och Vilda är båda ögonlysta UA inför kommande parningar. Vi inväntar Vildas löp snart. Sen hoppas vi på att Mikas löp inte drar igång för tidigt. Vill ju inte gärna ha två kullar samtidigt. Betty Boop växer så det knakar. Hon väger nu mest av hundarna i flocken. Det funkar jättebra med en vorsthe i flocken, men mycket bus blir det. Nu har vi utställningsuppehåll ett tag. Vi brukar ju åka till My Dog i Göteborg, men det hoppar vi över denna gången. Idag har vår minsting Agnes fått sitt körkort!!! Grattis!!! Så skönt. Nu får hon köra till Ica Vågen när mjölken eller något annat viktigt är slut. Nu kommer det lite blandade foton...   

 

image

Kärlek mellan Edvin och Lovis

image

Vårt yrväder Lovis.

image

Betty och Lovis hade kul när jag och Agnes var ute och övningskörde...

image

Fin är hon Sanda Mosses Betty Boop.

image Och gosig.

image

Betty och Flisa myser.

image

Mer Betty/Flisamys.

image

I söndags var jag medbjuden till Mia´s i Eldsberga med nya hundvänner. Vi gjorde varsin fin tomte och krans. Det var en jättetrevlig eftermiddag.

image

 

image

En hälsning från Polen och fina Z´s Magic Gandhi, Schnapps.

image

En hälsning från söta lille Frazze i Västerås.

image

Och en hälsning från härliga Glenn i Göteborg.

image

Avslutar med vårt charmtroll, Lovis. 

 

Ha det gott go vänner💞

 

 


Valpplaner!

2016-11-06 22:32

Måste börja med utställningsresultaten från Växjö. Z's Captain Fantaztic, Finduz tog sitt första certifikat och blev 4:e bästa hane. Så stolta och glada😊 Bror Vito, Z's Zuper Zlatan som redan har 2 certifikat fick excelent med CK. Z's Magic Malala, Zoey fick VG, var lite för liten tyckte domaren, men söt som få❤️ Mc'Ms Hot Chocolat Bisquet, Mika och Z's Human Touch, Vilda fick båda excelent. Mikas syster Zelma blev andra bästa tik med reservcacib😊 Vi hade en trevlig dag i och runt ringen. På hemvägen åkte vi inom Alvesta för att hälsa på Betty Boops bror Ziggy hos hans familj i deras fina möbelaffär. 

imageimage

 

Nu till våra valpplaner... Vilda som bör löpa först planerar vi att para med fina Himling's Happily Ever After, Evert. Honom har vi haft ögonen på länge. Om hon löper som väntat så blir det parning i december och leverans i april😊

image

 

Sen blir det Mikas tur. Vi hoppas att hon löper i februari och hennes utvalda är fina Chappers Daddys Guy, Plupp. Går allt som planerat så blir det valpar i april med leverans i juni😊

image

 

Mer utställning:

image

Z's Magic Luther King, Kingen på utställning i Sundsvall där han fick excelent med superfin kritik😊

 

image

Z's Magic Gandhi, Schnapps blev polsk juniorvinnare och tog 2 juniorcert i Polen förra helgen😊 

Två fina killar, Zoeys bröder efter Mika och Ramses😍

 

Nu blandade foton:

image

Flisa med 3 av sina barn🌞

image

Härliga Lovis❤️

image

Underbara Flisa❤️

image

Höstfärger när det är som vackrast🍁🍂🍁

image

Ett kärt återseende hos familjen Sandström på kennel Sanda Mosses😍

image

Valpmys i köket💞

image

Mera mys😍

image

Jag fick några fina älghorn av en väns morbror när vi var i Lappland i somras. Två fick hundarna och ett blev till mig😊 Det pryder nu köksbordet som ljusstake. Mycket nöjd✨

Ha det gott vänner💞


Härliga höst och familjemys!

2016-10-15 22:06

Hela familjen är samlad och jag njuter för fullt... Flocken är utökad med Sanda Mosses Betty Boop, en ljuvlig strävhårig vorsthevalp. Det är full fart på framförallt Lovis och Betty. Finduz vill gärna vara med och leka... De andra tycker att de är lite jobbiga. Betty hänger med husse Pär så mycket det går så att hon inte får för sig att hon ska bli en schapendoes när hon blir stor.

image

Betty på sin första helg i jaktstugan med husse.

 

image

Lovis, Finduz och Betty tuggar på älghornet.

image

Trött valp sover hos husse.

image

Mys!

image image

Träning på Välas parkering.

image

Flocken, utom lilla Siri.

 

image

Favorithagen i Vejbyslätt.

 

Om det blir som vi har tänkt oss så kommer vi att para Vilda, Zingoalla`s Human Touch i december/januari. Och i februari är det Mika, Mc Marra`s Hot Chocolat Bisquets tur. De tilltänkta hanarna kommer att presenteras inom kort.

image image

Vilda!

 

image image image Mika!

 

Ha det gott go vänner!

 

 


Vilken sommar!

2016-08-21 20:08

Oj, så länge sen jag uppdaterade och så mycket har hänt. Jag börjar med att berätta om Zingoalla´s hundars framgångar. Först ut blir Mika/Ramses valpar:

Z´s Magic Malala har ställts ut 3 gånger och har 1 BIM, 1 bästa tikvalp 6-9mån och 2a bästa tik på specialen. Och idag blev hon BIRvalp i Norrköping med superkritik. Grattis Lotta!

image image

 

Z´s Magic Luther King har ställts ut 2 gånger och har fått 2 BIR. Vilken kille! Grattis Tobbe och Erika!

 

image image

Kingen med mamma Mika till höger.

 

Z´s Magic Gandhi, Schnapps som bor i Polen har oxå 2 utställningar och 2 BIR. Han har även debuterat i fårhagen redan. Han älskar det... Grattis Agnieszka!

 

image image

 

Flisa/Evves söner: Först ut Z´s Fabulouz Beckham, Åke har ställts ut några gånger och har redan 3 certifikat! Grattis Sussi!

image

Lika snygga brorsan Z´s Zuper Zlatan, Vito har liksom sin bror ställts ut några gånger och har 2 certifikat och ett reservcert. Grattis Lisa! Det är inte illa. De är bara 16 månader... 

image

 

 

Jag och Pär har varit iväg med McM´s Hot Chocolat Bisquet, Mika och Z´s Human Touch, Vilda. Det har gått ganska bra. Vilda har förlorat på målsnöret 2 gånger och fått reservcert... De har fått excelent med CK utom på specialen där de fick VG, men med fina kritiker. Många fick VG kan tilläggas, även i championklassen.

image image

Vilda och jag.

 

image image

Mika och Pär.

 

Vi har haft en underbar semesterresa i norra Sverige denna sommar. Det har varit en fantastisk upplevelse. Vårt första stopp var i Skellefteå hos Kingens familj. De är goda vänner till mig sen 80-talet. Vi var där i 6 dagar. Så trevligt och mysigt. Vår Edvin kom ner och var med oss några dagar. Han bor och jobbar i Luleå. Sen tog vi oss norrut till Gällivare. Vi passerade polcirkeln. Där träffade vi Ing-Marie och Arne och deras gästvänliga familj. Sen tog vi oss sakta söderut genom inlandet. Äntligen fick jag se renar... Som jag längtat... Vi passerade Jokkmokk som vi blev mycket förtjusta i. Det blev en paus på några timmar. Kvällen och natten tillbringade vi i Arvidsjaur som oxå var en trevlig "by". Vi bodde på ett fint, hundvänligt hotell som heter Laponia. På vägen ut ur besökte vi samekyrkbyn och ett samemuseum. Så intressant. När vi kom till Östersun så hade Agnes kommit dit och börjat jobba i Jane Doetältet på stråket. Vilhelm jobbade på Marite´ i hamnen.  Vi hade härliga dagar med alla våra barn några dagar även om Vilhelm och Agnes jobbade mycket. Edvin var med oss. Det blev en dagsutflykt med fjällvandring i Storlien och en baddag i en älv med forsar och bassänger i skogen. Så vackert! På väg till Stockholm och Rönngården åkte vi nordost till Sollefteå för att hälsa på Z´s Cuddly Ariel och   Z´s Cuddly Timon och en lika gammal jämthundsvalp. Så trevlig eftermiddag i Edsele hos Jenny. Syrran Lina kom dit med Lovis bror. Valpmys och bus. Sen styrde vi kosan söderut mot Rönngården. Nu längtade vi rejält efter Flisa, Finduz och lilla Siri som haft semester hos Pia, Anders och Newton. Nedan kommer ett potpuri av bilder från vår semester. Håll till godo.

 

image

Mika,Lovis,Vilda och Kingen.

image  image

Skellefteås gamla kyrkby.

image

Brunch med familjen Bäckström i deras stuga i Byske. Här härjade hundarna fritt.

image

 

image

image

      

image  image

image

image image

Dundret i Gällivare ett på natten. Magiskt!

image image

Lovis i blåbärsriset på fjället, dagen efter.

image

Vilda

 

image  image

Gamla samekyrkbyn i Arvidsjaur.

 

image

Utanför Arvidsjaur!

 

image

Vår Vilhelm på Marite´ i Östersund.

image

Vår Agnes i JaneDoe tältet på stråket där hon jobbade i 10 dagar.

image

Vår Edvin med Lovis,Frida och Moa på stråket.

image

Stråket på avstånd.

image JaneDoe bryggan.

image image

Baddag i älven.

image

Fjällvandring på Storlien.

 

image

Hundbus med Lovis syskon i Edsele hos härliga familjen Brorsson.

image

 

image

Rönngården!

image

Vår fina brygga!

 

image

Finduz,Flisa med Newton i Munka... Oj vad jag längtade...

 

image image

Ordningen återställd. Flocken är samlad.

 

image

Gott med älghorn som jag fick av Ing-Maries morbror i Gällivare.

 

image image

image

Idag har vi haft bad och hammockmys.

Det blev en rejäl sammanfattning av vår semester och sommar. Kan bara säga att Sverige är fantastiskt!!! Det blir Norrland nästa sommar igen för vår del. Nu godnatt!

 

 

 

 

 

 

 

 


Tomt i huset!

2016-07-01 22:26

Nu har lugnet lagt sig. 9 av 10 valpar har flyttat till sina nya familjer. Både sorgligt och skönt på samma gång... Alla familjerna känns toppen! Bilder och presentation kommer att finnas under fliken valpar... Kvar finns lilla Lovis som är ett riktigt yrväder. Hon ska bo här hos oss.

image

 

 

Jag och Pär tog med oss Lovis ner till stranden härom kvällen. Det var full fart direkt...

image

Lovis tittar på skylten och undrar vad den betyder...

 

image image

Hon är ju inte läskunnig så hon gick rakt ut i vattnet på den folktomma stranden.

 

image

Snälla mamma Flisa står snällt stilla när de små är törstiga...

 

image

Sista slurken för norrlänningarna.

 

image

Finduz gillar sin grop.

 

image

Lovis myser med storebror Finduz

 

Nu är det godnatt... Ha det gott!

 

 

 

 

 RSS