Bloggkalender

Blogg

Mio på Sagolunden!

2015-02-26 20:43

Idag åkte jag och Mio ner till Sagolunden, min förskola. Han som de flesta andra schapendoes älskar barn. Han tyckte det var hur kul som helst. Hälsade glatt på alla. Och till barnens förtjusning tog han bandybollen och sprang iväg... Sen blev det en stund i soffan framför skid-VM. Silver för svenskorna i stafett. Min huvudvärk som jag vaknade med i morse ville inte ge med sig. Så det blev en "lur" med lurvisarna i soffan. Svårt att se hur många de är. (se fotot nedan).   På begäran blir det även ett foto på Pärs nytatuerade arm.

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image                                                                 (Prickarna är som han fjällar)

 

 

 


Sorg i huset!

2015-02-24 22:53

  Rico vår fina rödpannade amazonpapegoja som vi köpte i Nicaragua 1992 låg död i sin bur i lördags morse. Rico blev 22 1/2 år. Han var frisk och kry på kvällen. Mamma som bott hos oss när vi varit borta vaknade fem på morgonen av att hundarna skällde. Rico var rädd för skuggor och ljussken. Min teori är att det har varit någon i trädgården och kanske lyst med en ficklampa in på glasverandan där papegojburarna stod, visserligen med skynke på. Det täckte dock inte hela buren... Han kan ha blivit så rädd att hjärtat stannat.Det var inbrott hos vänner en bit bort samma natt. Vi är så ledsna. Men vi har kvar min fina gamla gulpannade amazon. Charlie är 36 år.  

Borta bra , men hemma bäst... Men vi längtar tillbaka till Östersund, till vår Vilhelm, nya och gamla vänner. Vi blev väl mottagna av Mio och Siri. Som vi saknat dem... Det blev mycket schappelek och mys... Någon utställning i Motala blev det inte för våran del. Men vi är så glada för Chappers Cotton Eye Joe, Evves skull som blev andra bästa hane och Mc Marra´s Foxy Fiolla, Flisas underbara mamma som blev Veteran BIS och andra bästa tik och sist men inte minst Mc Marra´s Tomboy Twister, fina Troja, Flisas halvsyster som blev BIS. Stort Grattis!                                         Jag vill visa några fina bilder på vår söta Zingoalla´s Zola Chica, (Kiki) som Liseth på kennel Broershopper`s har skickat. Mios och Kikis Fina pappa Broershopper´s Ubbe Storm ( Ties) är med på några bilder. Men först en bild på vår Rico

 

image

 

image 

 

 

image 

 

image

 

image

 

 

 

 

 


Händelserik vecka!

2015-02-21 20:31

OjOj vad vi har hunnit med mycket på vår semester. I onsdags tog vi progesteronprov på Flisa och det visade sig vara hög tid. Det blev till att snabbt packa bilen igen. Ca 150 mil turoretur. Det blev en lyckad parning mellan Flisa och Evve   Vi följde med Anette hem och fikade innan vi började vår resa tillbaka till Östersund igen. Vi sov i bilen på en mack i Mora ca 2 timmar. På kvällen åt vi mat på NOI, restaurang/baren där Vilhelm(vårt äldsta barn) jobbar. Fantastiskt gott. Där blandas de godaste drinkarna i Östersund kan jag lova. Vi har ätit frukost och lunch på Törners konditori som våra mycket goda vänner äger. Bilen är packad med godsaker till hemresan. Tur att jag inte bor här... För mycket gott... Vi har rastat hundarna på Frösön. Det har de verkligen gillat. Det har givetvis blivit många stadspromenader för våra schapendoes. Igår på väg till bilen blev vi stoppade av en man som undrade om det var schapendoes. Det visade sig att han har en 9 år gammal tik från Mc Marra´s... Världen är bra liten ibland. Det visade oxå sig att Vilhelm är nära vän med Vindarnas Dexters mattes dotter. Igår kväll var hela familjen och hundarna på middag hos goda vänner på Frösön. Det blev en nattpomenad på bron över Storsjön. Jag får med mig en lycklig nytatuerad man hem. Det har han drömt om i många år... Nu blir det filmmys, sen sängen för att orka upp tidigt imorgon bitti för hemfärd.

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image   image

 

 

 

 


Stadshundar!

2015-02-17 19:57

Efter många långa mil kom vi fram till Östersund. Vi bor hos Vilhelm,Elin, och ständiga gästen Adam i en stor lägenhet mitt i stan. I söndags blev vi nästan 20 personer till middag. Den lagades och intogs på Noi, restaurangen/baren där Vilhelm jobbar. Mycket god mat och dryck och väldigt trevliga vänner. Flisa, Mika och Vilda fick följa med. Jag ville inte stänga in tre schapendoes i en lägenhet. De hade rastats i skogen på Frösön tidigare och var lagom trötta... De blir ganska trötta av att vara stadshundar. Igår körde vi till Elins familj i härliga Härjedalen. Där fick hundarna busa och leka i snön. Tillbaka i stan blev det myskväll i soffan. Flisa närmar sig höglöp... Jag hoppas att det dröjer några dagar. Vill ju gärna stanna till fredag. Imorgon blir det veterinärbesök för att avgöra hur länge vi kan stanna.

 

     image

 

 

 

     image

 

 

     image

 

 

     


Besök!

2015-02-08 21:20

Idag har vi haft besök av Nanoq, Zingoalla´s Dancing in the Dark, som bor hos familjen Johansson i Nyhamnsläge. Hon blir bara finare och finare för varje gång vi ses. Vi har avelsrätten på henne och det känns mycket bra. Det blev mycket lek och bus. Alltid lika härligt att se en hög med lekande schapendoes. Igår var vi på kalas hos kusin Sigge. Då fick lille Mio följa med föt han behöver egentid utan flickorna. Där blev det lek med chihuahuan Happy. Behöver väl knappast berätta att han blev väldigt välkomnad av tjejerna när vi kom hem . Pär håller på att snickra två fina grindar till köket. Bild kommer när de är på plats.

 

   image

 

   imageimageimageimage


Blommor och lumumba!

2015-02-05 22:51

      

     image

 

     En trevlig torsdagskväll. Pär överaskade mig med en fin bukett. Och eftersom jag inte börjar jobba förrän 11 imorgon så överaskade jag mig själv med en varm god lumumba. Innan dess hade vi snölek i trädgården. Vi har en liten kanin som bor i en håla på framsidan i trädgården. Hundarna städar glatt upp de frusna små kaninlortarna.

 

      image


Lite snö igen!

2015-02-01 22:05

Denna helgen har det blivit lite pälsvård och det var längesen... Bästa Pia tog sig an Flisa medan jag tog hand om Mika. Vilda och Newton slapp. Behövde inte kammas alls. Lille Mio gjorde vad han kunde för att störa. Han var mycket intresserad av "verktygen". Jag har lite kvar på pälsbollarna. Det får bli i veckan. Idag körde vi hem till Newton för lite snölek. Det är ju så kul. Tog lite foto...

 

      image

 

      image

 

      image

 

      image