Bloggkalender

Blogg

Stående valpar och studentbal!

2015-05-29 19:19

Igår var en spännande dag med Edvins studentbal. Så många vackra blivande studenter. Vackraste paret i mina ögon var ju givetvis Edvin och Elinor... De har haft en underbar kväll med sina vänner. Om en vecka blir det stor studentfest i trädgården. Som det ser ut så ska det bli fint väder. När vi kom hem igårkväll var det dags att ta stående bilder på valparna, vilket inte var det lättaste. Vi kan ha blandat ihop de svarta, som nu spricker upp i grått mer och mer. De blir nog som sin mamma när de är färdiga... De blir busigare och busigare för varje dag...

 

image

Elinor och Edvin.

image

image

Hela gänget på förfesten hos familjen Häggström.

image

 

imageimage

Finaste Mio min Mio

image

Söta när de sover...

image


Namnen är nu klara!

2015-05-27 23:00

Här kommer valparnas namn: Zingoalla´s Magic Marta, Zuper Zlatan, Fabulouz Beckham, Captain Fantaztic, Wizard Messi, Tempting Torrez, Generouz Ronaldo och Graceful Zidane. De är nu 5 1/2 vecka och om drygt 2 veckor är det dags att flytta till sina nya familjer. Vi har i dagsläget en ledig hane kvar. En stannar här och resten har vi hittat trevliga goa familjer till. Det är dock inte bestämt vilken hane som hamnar hos vem. Men det börjar klarna mer och mer...Mio kommer att flytta så småningom... Han har tyvärr bara fått en testikel, vilket vi är så ledsna för. Han är så fin och helt underbar. Vilket temperament han har och vilken glädjespridare han är... Han älskar de små valparna. Han leker med dem och hjälper Flisa med tvättningen...  Klart är att han måste bo ihop med en schapendoes. Och mycket nära oss. Alltså är vi ganska begränsade. Men vi tror nog att det är på väg att lösa sig... Fast jag blir ledsen bara jag tänker på det... Själv är jag sjukskriven för tillfället. Min mage bråkar. Det kan bero på min onda tumme. Det är drygt två månader sen jag fick hålet i nageln och den är inte ok ännu. Jag åt ju antibiotika och det kan ha slagit ut min mage. Imorgon hoppas jag att jag orkar att åka till Helsingborg och se när vår Edvin och hans vänner anländer till studentbalen. Nu blir de godnatt.

 

image 

image

De äter med god aptit.

image

image

Trötta killar.

image

Och lilla Magic Marta.

 

image

Avslutar med att visa vårt fina fikonträd med alla fikon. 

Minst 70 st. Snart syns de inte för alla stora löv.

 

 


En stund ute i solen!

2015-05-19 22:45

Idag har valparna varit ute för första gången. Jag har en gammal träbarnhage som vi börjar med. De tyckte det var mysigt. Alla är verkligen framåt och nyfikna... Kul att se. Det blev inte så lång stund för jag skulle iväg med Sagolunden. Vi har haft vår speciella kväll med våra sexåringar som ska sluta hos oss för att börja skolan. En underbar kväll i Lervik Där vi grillade korv, lekte och hittade en skattkarta och till slut kunde barnen gräva upp skatten. Varsin fin lyckosten som gnistrar i solen.  En fin avslutning i solen vid havet... Bilderna som jag inte fick in på gårdagens inlägg finns där nu.

image

Mys i solen.

 

image

Goa barn och kollegor.

 

image

Kullaberg på andra sidan Skälderviken.


En hane kvar att tinga!

2015-05-18 21:48

Ny vecka efter ännu en härlig långhelg som började med en som vanligt mycket trevlig schapendoesträff i Landskrona. Många schappar möttes för lek och bus. Vi hämtade vår fodertik Nanoq på vägen dit. Alltid lika kul att träffa det svartvita yrvädret. Newton och Rufus kom oxå dit med sina familjer  Lisa och Lotta från Karlskrona kom med Frazze och Mikas syster Zelma. De och Marianna följde sen med oss hem för valptitt och middag. Så mysigt. På fredagen var det trädgårdsmys med blommor och sol. I lördags hade vi besök av en valpköpare som givetvis blev helt förälskad i de små... Nu har vi bara en hane kvar till salu. En hane stannar kvar hos oss, men vem det blir vet jag inte ännu. Jag har några favoriter. Det blir inte lätt att välja. I söndags packade vi oss iväg till Hässleholm för utställning med Mika och Vilda. Agnes ställde Mika som vanligt och jag Vilda. Båda fick VG    Bättre gick det för Mikas syster Zelma som blev BIR och Flisas halvsyster Troja som fick certet och blev champion... Grattis! Nu blir det en salig blandning av foton.

 

image

Hela gänget på schapendoesträffen.

 

image

Mitt fredagspyssel.

 

image

Godingarna

 

image

Magic Marta myser med Edvin...

 

image

 

image

 

image

 

image

Lillsnuttan har hittat en ny sovplats.

 

image

Killarna sover i "potatislådan".

 


Mys i valphagen!

2015-05-13 23:57

Nu har vi fotat alla valparna... Titta under fliken Flisas och Evves valpar i menyn. Jag har fotat med min systemkamera. Men för den skull kanske inte mycket bättre bilder än vanligt. Dessutom är det ganska omständigt innan fotona är på plats. Nu har vi lååånghelg! Den börjar vi med en schapendoesträff i Landskrona. Jättekul ska det bli. 4 av 6 valpar från Flisas förra kull kommer, då räknar jag in Vilda såklart. Fredag blir en hemmafixardag. På lördag får vi besök av valpköpare och på söndag åker vi till Hässleholm för en förhoppningsvis torr utställning. Jag ska försöka fota lite imorgon... Återkommer eventuellt med blandade bilder imorgon.

 

DSC02645 (2)

 

DSC02593

 

DSC02587

 

DSC02650 (2)

Mys i valphagen med en go lumumba. Trevlig helg!


Glupska små valpar!

2015-05-11 23:05

Idag har de små fått smaka på nötfärs med äggula. Och de blev helt galna... De sög sig fast i fingret som jag hade lite mat på. Alla ville ha. De slickade varandra rena efteråt. Samtidigt stod resten av flocken utanför och var mycket avundsjuka. De fick givetvis lite färs de oxå. Efter smakportionen fick de mjölk av Flisa. Sen tog det inte lång stund tills alla sov gott.

 

DSC02578

Lilla Magic Marta ( den enda som fått sitt namn). slukar nästan hela fingret.

 

DSC02580

Mörkblå hane är lika glupsk han. Brorsorna väntar på sin tur.

 

image

Mamma Flisa med mätta och mycket belåtna små godingar.

 

DSC02583

Helt underbara godingar...


Det börjar bli livat i lådan!

2015-05-09 23:47

Det går så fort nu. Känns som att det händer nåt nytt varje gång jag är inne hos valparna.. De börjar busa med varandra mer och mer. Igår klippte jag klorna på alla små... Idag har de varit ute i köket en stund. Vi har haft besök av några av valparnas nya familjer idag. Och det kändes så bra... Imorgon kommer en familj till. Så kul. Det finns en hane kvar att tinga... Flisa trivs verkligen som mamma. och hon är så snäll... Tillåter de andra hundarna att vara med. Jag håller på att lära mig min systemkamera och hur man laddar nerbilder till min dator som har windows 8. Inte jättelätt...

 

DSC02554 (2)

DSC02557 (2)

DSC02564 (2)

DSC02574 (2)

DSC02573 (2)

DSC02550 (2)

Edvin myser

DSC02570 (2)

 

 

 

 


Mio 6 månader och valparna 2 veckor!

2015-05-04 22:39

I lördags blev Mio 6 månader och valparna 2 veckor. Mio är ett charmtroll, alltid go och glad. Han är mycket nyfiken på de små...Han får gärna stå och titta på dem för Flisa. Alla 8 har nu öppnat ögonen och genast blev de lite mer "hundlika" och personliga. De är helt bedårande. Jag kan sitta och bara titta på dem hur länge som helst. Vi har haft en helt underbar helg. Sol och en del trädgårdspyssel blev det. Igår tog jag ut symaskinen på innergården och fixade nytt tyg och tak till dynorna i hammocken. Mina fönsterlådor är på gång. Tidigare än vanligt. Hundarna verkligen njuter när vi håller på i trädgården. I lördags gick vi över till lillskogen på andra sidan vägen. Det var så vackert med alla vitsipporna...  Under fliken Flisas o Evves valpar kan man följa deras viktuppgång och bilder. Jag sover fortfarande i valprummet. För Flisas skull, men jag börjar längta efter min goa säng nu.

 

image

Mio 6 månader, bland vitsipporna.

 

image

Newton, Flisa, Mio, Vilda och Mika.

image

Snövit och de 7 (d)vargarna.

 

image

image

image

image

image

image