Bloggkalender

«juni 2015»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Fullt hus 🥰
Vår!
Valpmys!
Sorg och hopp!
Valpar!
Nedräkning!
Förtvivlade!
Snart valpar på Svahngården!
En dag på stranden!
Längesen!

Blogg

Mera valpflytt!

2015-06-21 20:17

Nu har två till valpar flyttat och det är riktigt lugnt i huset... Om man bortser från att vi har Vilhelm hemma på besök tillsammans med Elin och Adam ,och vissa kvällar Emma med sina tre barn. Men fr.o.m imorgon blir det tomt. Då har alla åkt och de tar med sig Edvin till Östersund. Kvar blir jag, Pär,Agnes och hundarna... Vi hade stor midsommarfest med ca 70 vänner. Nu efter helgen ska vi gå ut med annons på söta lilla Magic Marta. Det har helt enkelt inte hunnits med. Hon är bedårande söt och fantastiskt social och kelig. Vi har ju bestämt oss för att behålla lille Finduz. Mio har nu "provbott" hos Bente och Peter ca 2 mil bort i drygt en vecka efter att ha varit där och hälsat på några gånger. Där bor ju även lille Rufus, Flisa/Picassobarn. De två kommer väldigt bra överens. Så i det stora hela känns det jättebra, men jag kan fortfarande inte tänka på honom utan att få tårar i ögonen... Saknar honom sååå...Men ibland får förnuftet tala. Nu blir det gomiddag med hela familjen inklusive Elin och Adam som ju är Vilhelms och snart Edvins "mafilj" där uppe i norr. Imorgon ska jag jobba igen. Har ju varit sjukskriven i fyra veckor nu pga av min onda mage efter sviterna från bettet i tumnageln...

 

image

Magic Marta och Finduz.

image

Vår lille Finduz.

image

Söta lilltjejen.

image

image

Lilltjejen, längst bak och Finduz vilar efter bus i trädgården.

image

image

Magic Marta.

image

I måndags flyttade Generuoz Ronaldo "Ammo" med sin nya familj till Västervik. Lycka till Nathalie och Patrik.

 

image

I tisdags flyttade Zuper Zlatan till Karlskrona med Lisa och Rasmus. Ännu en efterlängtad valp. Lisa är vår utställningskompis och har längtat och väntat i fem år. Vi har gjort många resor och tillbringat många nätter på olika ställen tillsammans. Hemma i Karlskrona får lille Vito, Frazze som schappekompis och lille Tage, ett människobarn på 1 1/2 år som vän. Lycka till!

 


Valpflytt och ett återbud !

2015-06-13 20:52

Hjälp så tomt och lugnt... Det är ju dubbelt med valpflytt. Det är mycket jobb med 8 valpar kan jag lova. Samtidigt så känns det väldigt tomt och sorgligt när de flyttar. Men så härligt att få se de förväntansfulla och lyckliga familjerna som åker hem med sin nya familjemedlem. Jag har fått underbara meddelande om att resan med de små har gått jättebra. Lugna och nyfikna små prinsar. Visst ja, måste ju berätta att vi fick gratulationer av veterinären för en mycket jämn, fin och trevlig kull... Vi har tyvärr fått ett "återbud" på söta lilla Magic Marta. Så om någon är sugen på en liten piggelin så hör av er. Vår älskade fina goa Mio är hos Rufus, Vildas bror och provbor. Det känns tomt, men försöker att inte tänka på det... Jag vet han har det jättebra hos Bente och Peter. Och det är bara 15 minuter från oss som tur är. Imorgon ska vi på SGVK utställning i Landskrona. Vilda är tyvärr ganska naggad i pälsen av vår kära Mio. Men men... Hennes fina syster Nanoq, som är vår "halvfodertik" ska följa med, även deras snygga bror Newton och Mika ska ställas. Här kommer nya bilder.

 

 

 

image

Först ut att lämna oss var Zingoalla´s Wizard Messi " Messi". Vi önskar familjen Ellström lycka till med allt.

 

image

Tvåa att lämna var lille Zingoalla´s Tempting Torrez "Kokos". Vi önskar Matte Jenny lycka till med sin lille goding.

 

image

Sen åkte Zingoalla´s Fabulouz Beckham "Åke" med familjen Beverin. Lycka till med lille Åke. Jag är säker på att han blir en bra vårdhund.

 

image

Sist att flytta idag var Zingoalla´s Graceful Zidane "Glenn". Vi önskar familjen Lundin lycka till med allt.

 

image

 

image

 

image

 

image

 

 

 


Redan 7 veckor!!!

2015-06-06 23:25

Hjälp! Om en vecka börjar valparna att flytta till sina nya hem. Tiden har gått så fort och det är  intensivt med så många små nu... Det kommer att bli mycket lugnt i huset, men oj vad vi kommer sakna gänget. Under fliken Flisas och Evves valpar kan man se valparnas namn och vart de flyttar. Igår hade vi en härlig dag med full fart från tidig morgon till ca tre inatt. Valparna var med ute i trädgården på förmiddagen när vi dukade och fixade det sista inför festen. Sen var de ute en vända till innan alla gästerna började trilla in. Då var de lagom trötta. De var helt oberörda av allt oväsen och alla människor som tittade på dem. De var så snälla och lät oss sova i morse. Men då ville de minsann hjälpa till med städningen... De älskar att vara ute och busa, det är full fart, tills de bara slocknar. Vi har varit lite trötta idag, men njuter av att vara tillsammans hela familjen. Vilhelm flyger tillbaka till Östersund på tisdag, men kommer tillbaka för att fira midsommar här hemma. Och då har han sina vänner med sig ner. Nu blir det lite blandade bilder.

 

image

Vår glada student!

image

Edvin pausar och myser med vår lille Finduz.

image

Återträff för goa kompisar. Victor, vår Vilhelm och Vilhelm.

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

Zingoalla´s Captain Fantaztic, vår lille Finduz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Busiga valpar och student!

2015-06-04 10:27

Oj vilka vildbasar vi fått... Som tur är så är alla nu sålda utom vår lille Finduz som ska stanna kvar. De är helt underbara, så sociala, men busiga... Har inte riktigt hunnit med att fota så mycket den sista veckan. Vi har studentstök i huset... Och jag är sjukskriven sen två veckor. Min mage tog stryk av antibiotikan till min onda tumme som äntligen känns bättre. Det är nu 2 1/2 månad sen jag och Flisa lekte med ett grisöra och min tumnagel kom ivägen. Jag är fruktansvärt trött, orkar ingenting. Som tur är får jag mycket hjälp av mamma och vänner. Pia, Newtons matte gör tårtorna, till ca 80 personer. Så snällt. Oj datorn stängs om 3 minuter för uppdatering... Sparar och återkommer. Tillbaka. Jag har precis släppt ut hela högen. Edvin passar. Vågar inte ha de ensamma om det skulle komma en rovfågel... Pär kör ärenden , sista handligen och Agnes firar skolavslutning. Vilhelm sitter på tåg från Östersund. Han ska visst aldrig åka tåg igen. Han har jobbat inatt och tåget är visst fullt av högljudda barn och deras föräldrar. Solen skiner iallafall och ska göra så imorgon oxå. Skönt att kunna ha valparna ute och absolut toppen med tanke på festen imorgon. Just det, är äntligen klar med placeringarna. Meddelar alla under dagen Nu lite blandade bilder...

 

image

 

image

Brun hane. Förra ståbilden var inte bra.

 

image

Mellanmål ute.

 

image

Lek med Mio.

 

image

Mys med kusinerna Lisa-Li och Tuva.

 

image

 

Frazzes matte Lisa på besök.

 

image

 

image

 

image

Mera kusinmys. Nu med Olle och Saga.

 

image

 

image

Magic Marta är helt slut.