Bloggkalender

«december 2015»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Fullt hus 🥰
Vår!
Valpmys!
Sorg och hopp!
Valpar!
Nedräkning!
Förtvivlade!
Snart valpar på Svahngården!
En dag på stranden!
Längesen!

Blogg

Nu är det nära!

2015-12-28 21:58

God fortsättning alla vänner. Nu är det nära Mikas valpning. Så spännande, igen...Vi tycker att hon är större denna gången och hoppas givetvis på fler än två valpar denna gången. Vi har varit i Luleå och firat jul. Det var enda chansen att få träffas hela familjen. 151 mil från dörr till dörr... Vi tog bara Vilda och Finduz med oss. Mika fick stanna hemma pga sin dräktighet ,Flisa och Siri som sällskap. Tack mamma för all hjälp och Pia,Anders för rastning och lek med Flisa. På vägen norrut blev det en natt på Rönngården, i vårt hus på Färingsö utanför Stockholm. På morgonen åkte vi inom Sånga kyrka och gjorde julfint hos pappa. Tredje julen utan min pappa och saknaden är lika stor...

image

Pär, Agnes och Vilda var nere och tittade på nya bryggan på Rönngården. Finduz fick inte följa med för vi ville inte ha en blöt schapendoes i bilen.

image

Julfint hos pappa

Efter ytterligare 11 timmar på torra fina vägar var vi äntligen framme i Luleå hos våra pojkar. Både Vilhelm och Edvin jobbar på hotell Savoy. Det blev ett kärt återseende för oss alla. Både 2 och 4benta... Luleå är en vacker stad med skärgården alldeles inpå. 5 minuters promenad så var vi nere vid vattnet som frusit till is. Till Finduz stora förtjusning så låg det lite vatten ovanpå isen.

image

Solnedgång över Luleå stad ca 13.30

image

Vilhelm, Vilda och Finduz ute på isen.

image

Vilhelm och Finduz har morgonmys. Skäggiga båda två.

image

Härligt med snö och en vit jul.

image 

På besök hos Lars Folkesson, en gammal vän från Vejbystrand.

image

image

image

Vi gjorde en utflykt till Gammelstads Kyrkby som är ett världsarv. Mycket intressant och vackert. 

Vi blev bjudna på gofika hemma hos Ulla Nilsson Helomaa. Det blev en mysig pratstund om vårt gemensamma intresse. Schapendoes. 

Vi hade en lugn och mysig julafton hemma med familjen. Efter Kalle Anka begav vi oss till Savoy för att äta julbord tillsammans med några kollegor och ägarna med familjer. Det var så gott och trevligt.  Sen åkte vi hem och hade julklappsutdelning. 

image

Familjen Svahn på Hotell Savoy.

Några bilder på Flisa och Newton.

image

image

 

Efter 15 timmars bilkörning med många stopp för hundarnas skull var vi äntligen hemma igen. Vilda och Finduz är rena drömhundar att resa med. Som tur är. Väl hemma igen möttes vi av mycket lyckliga hundar. En rund och go Mika. Nu väntar vi med spänning på vilka små lurvbollar som gömmer sig därinne. Det är så mysigt att känna små rörelser när man klappar henne.

image

Jag återkommer snart med förhoppningsvis bilder på småttingarna efter Ramses och Mika...

 


Tror och hoppas på valpar!

2015-12-10 22:49

Mika visar alla tecken på dräktighet nu. Stora rosa juver, hungrig, trött och bredare över ryggen. Det är så spännande...Tiden går så fort. Det är alltid mycket på Sagolunden inför jul och Lucia. Hemma är det ju oxå en del att pyssla med. Inte konstigt att tiden går fort.

image 

En trött Mika.

image

 

image

Finduz är inne i spökåldern nu. Det mesta är lite läskigt... Här sover han med sin favoritorm, som kan låta förskräckligt...Men den är inte läskig...

 

image

Lilla Siri, 9 år på juldagen, äger soffan som vanligt.

 

Här kommer lite julinspiration.

image

imageimage

image

Min adventsstake i koppar som min morfar(som skulle fyllt 100 iår) har gjort.

image

Godaste lussebullarna med vit choklad och mandelmassafyllning.

image

Jag i min förskottsjulklapp från Vilhelm. En härlig julröd kashmirponcho.

 

Vänner, tänd ett ljus och låt det brinna. Låt aldrig hoppet försvinna...