Bloggkalender

«augusti 2016»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Fullt hus 🥰
Vår!
Valpmys!
Sorg och hopp!
Valpar!
Nedräkning!
Förtvivlade!
Snart valpar på Svahngården!
En dag på stranden!
Längesen!

Blogg

Vilken sommar!

2016-08-21 20:08

Oj, så länge sen jag uppdaterade och så mycket har hänt. Jag börjar med att berätta om Zingoalla´s hundars framgångar. Först ut blir Mika/Ramses valpar:

Z´s Magic Malala har ställts ut 3 gånger och har 1 BIM, 1 bästa tikvalp 6-9mån och 2a bästa tik på specialen. Och idag blev hon BIRvalp i Norrköping med superkritik. Grattis Lotta!

image image

 

Z´s Magic Luther King har ställts ut 2 gånger och har fått 2 BIR. Vilken kille! Grattis Tobbe och Erika!

 

image image

Kingen med mamma Mika till höger.

 

Z´s Magic Gandhi, Schnapps som bor i Polen har oxå 2 utställningar och 2 BIR. Han har även debuterat i fårhagen redan. Han älskar det... Grattis Agnieszka!

 

image image

 

Flisa/Evves söner: Först ut Z´s Fabulouz Beckham, Åke har ställts ut några gånger och har redan 3 certifikat! Grattis Sussi!

image

Lika snygga brorsan Z´s Zuper Zlatan, Vito har liksom sin bror ställts ut några gånger och har 2 certifikat och ett reservcert. Grattis Lisa! Det är inte illa. De är bara 16 månader... 

image

 

 

Jag och Pär har varit iväg med McM´s Hot Chocolat Bisquet, Mika och Z´s Human Touch, Vilda. Det har gått ganska bra. Vilda har förlorat på målsnöret 2 gånger och fått reservcert... De har fått excelent med CK utom på specialen där de fick VG, men med fina kritiker. Många fick VG kan tilläggas, även i championklassen.

image image

Vilda och jag.

 

image image

Mika och Pär.

 

Vi har haft en underbar semesterresa i norra Sverige denna sommar. Det har varit en fantastisk upplevelse. Vårt första stopp var i Skellefteå hos Kingens familj. De är goda vänner till mig sen 80-talet. Vi var där i 6 dagar. Så trevligt och mysigt. Vår Edvin kom ner och var med oss några dagar. Han bor och jobbar i Luleå. Sen tog vi oss norrut till Gällivare. Vi passerade polcirkeln. Där träffade vi Ing-Marie och Arne och deras gästvänliga familj. Sen tog vi oss sakta söderut genom inlandet. Äntligen fick jag se renar... Som jag längtat... Vi passerade Jokkmokk som vi blev mycket förtjusta i. Det blev en paus på några timmar. Kvällen och natten tillbringade vi i Arvidsjaur som oxå var en trevlig "by". Vi bodde på ett fint, hundvänligt hotell som heter Laponia. På vägen ut ur besökte vi samekyrkbyn och ett samemuseum. Så intressant. När vi kom till Östersun så hade Agnes kommit dit och börjat jobba i Jane Doetältet på stråket. Vilhelm jobbade på Marite´ i hamnen.  Vi hade härliga dagar med alla våra barn några dagar även om Vilhelm och Agnes jobbade mycket. Edvin var med oss. Det blev en dagsutflykt med fjällvandring i Storlien och en baddag i en älv med forsar och bassänger i skogen. Så vackert! På väg till Stockholm och Rönngården åkte vi nordost till Sollefteå för att hälsa på Z´s Cuddly Ariel och   Z´s Cuddly Timon och en lika gammal jämthundsvalp. Så trevlig eftermiddag i Edsele hos Jenny. Syrran Lina kom dit med Lovis bror. Valpmys och bus. Sen styrde vi kosan söderut mot Rönngården. Nu längtade vi rejält efter Flisa, Finduz och lilla Siri som haft semester hos Pia, Anders och Newton. Nedan kommer ett potpuri av bilder från vår semester. Håll till godo.

 

image

Mika,Lovis,Vilda och Kingen.

image  image

Skellefteås gamla kyrkby.

image

Brunch med familjen Bäckström i deras stuga i Byske. Här härjade hundarna fritt.

image

 

image

image

      

image  image

image

image image

Dundret i Gällivare ett på natten. Magiskt!

image image

Lovis i blåbärsriset på fjället, dagen efter.

image

Vilda

 

image  image

Gamla samekyrkbyn i Arvidsjaur.

 

image

Utanför Arvidsjaur!

 

image

Vår Vilhelm på Marite´ i Östersund.

image

Vår Agnes i JaneDoe tältet på stråket där hon jobbade i 10 dagar.

image

Vår Edvin med Lovis,Frida och Moa på stråket.

image

Stråket på avstånd.

image JaneDoe bryggan.

image image

Baddag i älven.

image

Fjällvandring på Storlien.

 

image

Hundbus med Lovis syskon i Edsele hos härliga familjen Brorsson.

image

 

image

Rönngården!

image

Vår fina brygga!

 

image

Finduz,Flisa med Newton i Munka... Oj vad jag längtade...

 

image image

Ordningen återställd. Flocken är samlad.

 

image

Gott med älghorn som jag fick av Ing-Maries morbror i Gällivare.

 

image image

image

Idag har vi haft bad och hammockmys.

Det blev en rejäl sammanfattning av vår semester och sommar. Kan bara säga att Sverige är fantastiskt!!! Det blir Norrland nästa sommar igen för vår del. Nu godnatt!