Bloggkalender

«januari 2017»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Fullt hus 🥰
Vår!
Valpmys!
Sorg och hopp!
Valpar!
Nedräkning!
Förtvivlade!
Snart valpar på Svahngården!
En dag på stranden!
Längesen!

Blogg

Väntan har börjat!

2017-01-23 20:50

Nu är det drygt en vecka sen vi var på Rönngården i vinterskrud. Väl framme möttes vi av en översvämmad stuga... Inte roligt! Det blir till att byta ut alla golv och en del av väggarna. Vi kunde bo där men utan vatten. Det fick vi hämta hos grannen. Vi fick några härliga vinterdagar med snö sol och is på sjön trots allt. Parningarna gick jättebra. Evert och Plupps matte Lotta var så snäll så hon kom ut till oss på Färingsö i fyra dagar. Som tur var så uppstod "kärlek". Evert och Plupp uppträdde som riktiga gentlemän. Så trevliga, charmiga och glada hanar. Nu är det bara att vänta och hålla tummarna... Vi hoppas att det blir två "lagom" kullar i blandade färger. Lika trevliga och fina som sina föräldrar. Vi räknar med att de föds i slutet på vecka 11 och då är de leveransklara vecka 19-20. Idag blir vårt lilla yrväder Lovis 9 månader. Hon är numera junior! I lördags hade vi träff med BettyBoops uppfödare, mamma och några syskon hos Hillevi. Alltid lika trevligt. Betty uppförde sig exemplariskt. Hon är nu anmäld på kurs hos Hillevi i mars med husse Pär. Vi kommer ställa ut henne och Lovis på valputställningen i Hässleholm i februari och på en inoficiell utställning i Höganäs i mars. Blir spännande med BettyBoop. Lovis oxå förstås. Än så länge lever hon på sin charm... Hon löper nu så hoppas att pälsen sätter fart att växa nu.

Är ni valpsugna och intresserade av Mika/Plupp eller Vilda/Evert valpar så hör av er...

Nu bilder:

image

Skogsbo under vatten.

 

 

image

Viken var helt istäckt.

 

En härlig eftermiddag på Troxhammars golfbana.

image

image

image

image

Spår efter ett väldigt stort vildsvin!

 

image

Vår brygga i vinterskrud från "sjösidan". Vilket inte Mika tyckte om. Hon tycker inte att man kan gå på vatten...

image

Betty och Lovis på bryggan.

 

Lovis 9 månader idag!

image

image

image

image

Godissök.

image

Vilda är inte leksugen sen parningen. Hoppas det är goda tecken.

 

Lite bilder från i lördags med Sanda Mosses.

image

Mamma Tilde med 4 av 10 barn.

image

Bra kontakt där...

image

Lite bus för Lovis i pausen.

 

Nu godnatt!

image

 


Snöstorm på gång!

2017-01-10 23:09

Imorgon drar det in en snöstorm! Inte så kul när man ska ut å vägarna... Fast vi har inte så mycket att välja på. Mika är redo för att träffa Plupp och Vilda närmar sig hon oxå. Jag längtar till mitt älskade Rönngården  Vi får nog pulsa i snön för att ta oss fram till Skogsbo, vår stuga. Finduz är hos Nanoq i Nyhamnsläge. Det går jättebra. Flisa och lilla Siri ska bo hos Newton några dagar. BettyBoop och Lovis får följa med. Håll nu tummarna för att det går att ta sig fram på vägarna. Här kommer lite bilder på Nanoq, Z´s Dancing in the Dark och Mymlan, Z´s Cuddly Mulan i lektagen med resten. Avslutar med att berätta att Zingoalla´s Magic Gandhi som bor i Polen har blivit juniorchampion i helgen. Grattis Agnieszka!

image

Nanoq, Vildas och Newtons syster. Vår fodertik.

image

Nanoq.

image

Z´s Magic Gandhi, Schnapps som nybliven juniorchampion.

 

image

Lovis, Mymlan och Finduz.

image

Bus på gång.

image

image

Fina Flisa.

image

Finduz igen.

image

Sist men inte minst...Betty myser med Vilda

 

Ha det gott

 


Det blir inte alltid som man tänkt sig!

2017-01-04 23:45

God fortsättning! Nu har vi firat ett helt raketfritt nyår. Så skönt! Vi åkte till Tolvtaggarnas "jaktstuga" som är betydligt större än en stuga. Hur mysigt som helst med 7 tvåbenta och 10 fyrbenta. Det blev lite turbulent pga löptikar... Men med några kompostgaller så funkade det utmärkt. Vi åt fantastiskt god mat, var ute i skogen med hundarna, eldade i kakelugnarna och njöt av lugnet i stora skogen utanför Värnamo. Snart bär det av mot Stockholm för att träffa Evert och Plupp. Vilda som skulle löpt i december löper nu. Det är hon inte ensam om... Mika som "ska" löpa i februari ligger en dag före Vilda... Det ställer till det kan jag lova. Vi har 2 fina hanar som väntar iallafall. Två kullar samtidigt hade vi inte planerat, utan tanken var att de skulle lappa över varandra. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Nu hoppas vi på två inte alltför stora kullar. Sen blir det inte fler valpar detta året. Stort GRATTIS till Sussie med fina Åke som röntgat höfter och armbågar med toppen resultat...ED 0 (ua) och HD A. Snart dags att göra detsamma med Finduz. Idag har min mamma äntligen fått en ny höft. Den gamla var inte en Ahöft precis... Skönt att det är gjort nu. Imorgon blir det en lång jobbedag för mig så det är hög tid att krypa ner i sängen. Men först lägger jag in lite foton från stora skogen. Önskar alla schapendoesvänner som ställer ut på MyDog lycka till! Obs! Glöm inte att ha trevligt.

 

image

"Jaktstugan".

image

Utsikten från stugan och närmsta grannarna.

image

Runt husknuten. Bastu som man får boka.image

Vår lilla Siri som fyllde 10 år på juldagen.

image

 

image

Lugnt och skönt framför kakelugnen.

image

Ganska avslappnad.

image

Lovis bland tomtar och troll.

image

Lovis.

image

BettyBoop.

image

Mika.

image

Flisa.

image

Finduz.

image

Njuter.

image

Finduz mera skäggig än vanligt.

image

Lilla Siri.

image

Full fart.

image

Ett riktigt John Bauerträd! Väldigt stort i verkligheten.

image

Fint med skäggmossa.

image

Hemma igen med trötta hundar.

Natti vänner!