Bloggkalender

«december 2017»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Fullt hus 🥰
Vår!
Valpmys!
Sorg och hopp!
Valpar!
Nedräkning!
Förtvivlade!
Snart valpar på Svahngården!
En dag på stranden!
Längesen!

Blogg

God fortsättning!

2017-12-25 21:41

Underbara juletid❤️ Alla barnen är hemma och julefrid råder i huset. Ljus, granar och blommor. Goda matrester i kylen, grönkål i massor... Vi bara njuter. I valplådan råder fortfarande lugnet. Den svarta tiken har öppnat ögonen idag och alla valparna har dubblat sin födelsevikt, precis som sig bör. Mika är en fantastisk mamma. Flisa har fått hälsa på de små, men Lovis den tokan blev inte insläppt. Förståeligt för oss som känner henne... Vi tycker det är viktigt för tiken och valparna att få lugn och ro de första veckorna. Det får de i värmen i valplådan. Jag sover med Mika och valparna de första tre veckorna. Det tycker både jag och Mika är mysigt. Under denna tiden lämnar valparna inte valplådan. Men Mika kan givetvis komma och gå som hon vill... Inga besök hos de små de första veckorna heller. Efter ca 3 1/2 vecka flyttar de upp i köket i en hage( dagtid).

 

 image

image

image

image

image

 

Lite skogsbilder:

image

Flisa bland smågranarna.

image

Lilla Siri längst fram fyller 11 år idag❤️

image

Betty Boop med sin klöv.

image

Glada när de hittade lite snö❄️

 

Mer grönt men inomhus:

image

Flisa under tallegranen i vardagsrummet på julafton.

image

Lilla granen i köket. Den är lite utsatt och har varit i golvet några gånger...

image

Min mormors och morfars gamla tråg.

image

Min fina röda julstake i keramik, rostiga konservburkar som adventsljustake och mitt fina cederträd på verandan.

image

En annan vy...

Fortsätt nu att njuta av julefriden som jag hoppas alla känner

 

 

 

 

 

 


Lussebullarna har kommit!

2017-12-17 19:36

På luciadagen den 13/12-17 föddes Mikas och Boomers sex fina valpar. 4 tikar och 2 hanar. 2 1/2 timme tog det. En jämn och fin kull i blandade färger.  Tikarna: En svart,en brun/brindle och två bruna. Hanarna:En svart/grå och en brun/brindle.

image

image

image

image

 

Tredje advent och om en vecka är det julafton. På fredag kommer våra tre barn hem från Östersund. Gissa om vi längtar... En hel vecka tillsammans. Agnes stannar hemma efter jul och det är härligt. Imorse när jag kom upp så låg minsann köksgranen på golvet. Pär och Betty hade åkt iväg för att jaga och jag tog sovmorgon med Mika och valparna. Jag är dyngförkyld så det var skönt. 

image

 

Det har kommit några cm snö och det är -grader ute. Hundarna är så lyckliga. Särskilt Finduz. Han kan ligga ute på kullen länge...

image

image

 

Ha en härlig vecka utan stress... Det blir jul även om det inte skiner överallt, det viktigaste är att man är tillsammans💞 Glöm inte att köpa INGENTING i julklapp genom Rädda Barnen.

KRAM


Dag 51 nu!

2017-12-02 21:16

Nu är det inte lång tid kvar... Mika är på dag 51 idag. Det är nog den snabbaste dräktigheten hittills, känns det som. Hon är ganska tjock må jag säga. Det ska bli så spännande. Hon går mest runt och lullar. Sover. Vill absolut inte leka. Så nu är det nedräkning.

image

Mikas valpmage!

 

Medan vi väntar på valpar så sysselsätter vi oss med en del annat... Förra helgen var det utställning för Betty-Boop. Hon blev tredje bästa tik med excelent, CK och reservcert. Vi är så stolta.

image

Min snygga man med vår fina Sanda Mosses Betty-Boop.

 

På söndagen åkte vi till skogen och spårade med hundarna.

Det är så roligt. Lovis spårade för första gången och det med bravur. Hon bara drog iväg rätt på med husse efter sig.

image

image

Duktiga Lovis.

image

Full fart på Flisa.

image

Nöjd Finduz.

image

Vilda är nogrann, men inte så snabb.

 

Idag tog vi en tur till skogen igen. Det är så härligt. Vi lade ett spår till Betty sen fick schapparna leka i sin bokdunge.

image

Schappebus!

image  image

Fina Flisa!

image

Får vi godis nu?

image

Gokillen pausar.

 

Nu närmar sig julen och jag vill passa på att tipsa er om att det finns fantastiskt bra julklappar att köpa som gör gott för andra. Min pappa köpte alltid en get, höna eller något annat till våra barn. Något som hjälpte människor som inte har det så lätt. Vår familj har fortsatt med liknande julklappar. Jag började igår med att köpa 5 filtar till 5 barn som fryser någonstans i världen...

image

Det finns mycket att välja på.

 

En annan sak att tänka på är denna granen som jag gjort och satt upp i hallen på vår förskola.

image

 

Ha en fin advent vänner!

image